Reportage Fondclub Juli 2011

Reportage Fondclub Juli 2011

 

Gert-Jan Rigter, Amstelveen, winnaar Montpellier. Gert-Jan Rigter winnaar Montpellier (1)Een verrassende winnaar kende de middaglossing Montpellier; het was de Amstelvener Gert-Jan Rigter die de gehele fondelite van Noord-Holland op deze Nationale vlucht het nakijken gaf. Algemeen werden er nachtvliegers verwacht en dit kwam ook uit. Gert-Jan klokte zijn duivin, de 9-1004584, om 4.50 uur en op zijn afstand van 968 km maakte dat 1822 mpm. In Sector 2 leverde dat een prachtige 3e plaats Nationaal op.

De duivin, ingekorfd op 10 dagen eieren, heeft de eigenaardige gewoonte om s’avonds uit de spoetnik te glippen en dan in het donker enkele rondjes te vliegen; zal zij hierdoor de eigenschappen van een nachtvlieger ontwikkeld hebben ? De winnares komt van vaderszijde van de Gebr. Jacobs (beste ZLU-duif op Bordeaux met achtereenvolgens een 8e , 15e en 17e plaats Nationaal). De moeder is verkregen van Chris Wijhenke en komt uit de lijnen van Jos van Schaik. Op PAU was de duivin nog sluitduif in het concours, maar ze zag er zo goed uit dat Gert-Jan haar toch bovenaan de lijst durfde te zetten !

Gert-Jan Rigter heeft volop vorm op zijn hok; vorige week op Bordeaux had hij al de vroegste jaarling en op Barcelona pakt hij ook een vroege en heeft er liefst 6 van de 8 in de prijzen . De felicitaties van de Fondclub voor Gert-Jan zijn dan ook zeer op zijn plaats; de overige ereplaatsen waren voor Piet Laan uit Bakkum en Margreet Koeman-Kok uit Wormerveer Gert-Jan Rigter, de coming man van de Fondclub